open-navfaktor-logo
search
Okrutno
Zgrozili svijet uvjetima u kojima drže životinje
Fotografije su stigle i do Svjetskog fonda za zaštitu divljih životinja
15.06.2019. u 10:50
get url
text
Majmun, Indonezija

Zoo vrt u Indoneziji predstavlja dom životinjama, a u kakvim uvjetima one žive, zabilježeno je na fotografijama koje su obišle svijet izazvavši oštre kritike. Fotografije su stigle i do Svjetskog fonda za zaštitu divljih životinja.

Stanje u ovom Zoo vrtu prijavljeno je i Ministarstvu za zaštitu životne sredine. Nadležni objašnjavaju da je zoo vrt toliko prljav zbog činjenice da je nedavno bio praznik, i da je broj posjetilaca bio veći nego što je uobičajeno, a broj radnika manji, jer su bili na odmorima. Rečeno je i da će biti postavljeni znaci upozorenja na kojima se posjetioci mole da ne bacaju smeće na zemlju.

Na fotografijama se može vidjeti da kavezi nisu mjesecima čišćeni. Da posude u kojima se daje hrane nisu promijenjene duži period. Voda namijenjan za rashlađivanje pojedinih životinja odavno je postala zagađena bara. Jednom rječju jedan nemar prema zarobljenim životinja. Mnogi su komentirali kako bi bilo bolje da su te divlje životinje pustili na slobodu, ne bi bile u smeću, blatu, gladne, zlostavljane. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.