Životna bitka: Veznjak Arsenala otkrio šokantne detalje o povredi

Objavljeno: 03.11.17 u 13:35

Santi Cazorla, veznjak Arsenala, proteklih mjeseci vodio je pravu životnu bitku. Španac je objavio šokantne fotografije zbog koje je umalo ostao bez noge!

Cazorla ima problema sa povredom Ahilove tetive zbog čega za Arsenal nije nastupio od oktobra 2016. godine. No, njegovi problemi sežu još dublje u prošlost s obzirom na to da je zbog istih problema van terena bio nekoliko mjeseci i uvrijeme dok je nosio dres Villarreala.

Od tada je veznjak prošao čak osam operacija, pri čemu je zbog učestalih zahvata bio primoran trasplantirati dio kože s ruke na povrijeđeni dio noge.

Cazorla je za Marcu progovorio o višegodišnjim pokušajima sanacije povrede koja mu je u 32. godini života umalo prekinula karijeru.

- Doktor mi je rekao da je situacija takva da bih trebao biti zahvalan ako ću moći ponovno šetati sa svojim djetetom. Problem je u tome što rana nikako ne zarastava zbog čega stalno dolazi do infekcija - otkrio je Cazorla.

Španski veznjak bio je pod nadzorom doktora Mikela Sancheza, koji je ustvrdio kako nikada u karijeri nije svjedočio nečemu sličnom.

- Infekcija je tada već zahvatila dio kosti i dio Ahilove tetive - rekao je igrač Arsenala koji vjeruje da bi se trenzima mogao priključiti u januaru.