Životna drama popularnog glumca: Đuro Palica opet završio na operacionom stolu

Objavljeno: 18.03.17 u 09:11

Glumac Branko Babović, poznatiji kao Đuro Palica iz "Kursadžija", imao je operaciju prije nedjelju dana i, kako saznaje "Blic", sada je sve u najboljem redu.

Glumac je na operacionom stolu bio sat vremena, a operirao ga je isti tim sa VMA kao i prošli put kada mu je puklo debelo crijevo. Naime, Branko je u oktobru prošle godine hitno primljen u bolnicu, a ljekari su se nekoliko sati borili za njegov život. Tada mu je ubačena stoma, tačnije kesa, koja je regulisala probavni trakt. Ljekari su Palici prije nedjelju dana izvukli tu kesu.

- Tačno je da sam bio na još jednoj operaciji, ali bih to prije nazvao rutinskom operacijom. U 99 odsto slučajeva nakon što imate tešku operaciju debelog crijeva, kao što sam ja imao prošle godine, slijedi i operacija ovakvog tipa. Izvukli su mi kesu, a to se zove zatvaranje stome. Crijeva su vraćena na svoje mjesto. Operacija je trajala sat vremena. Sada sam dobro, počeo sam polako da šetam i uživam u lijepom vremenu - kaže Babović.

Međutim, glumcu uskoro slijedi još jedna operacija.

- Vjerovali ili ne, u oktobru ponovo idem na operacioni sto, ali to će također biti rutinska operacija. Ja to zovem estetski zahvat - objašnjava Babović.