open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Žižović debituje u Slobodi: Sve što osvojimo protiv prvih šest ekipa za nas je bonus
Mladen Žižović na trenerskoj poziciji u Slobodi debitovat će protiv Zrinjskog, kluba na čijoj je klupi sjedio u jesenjem dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
19.03.2021. u 08:57
get url
text

Sloboda se sa četiri poraza u nizu uvukla u borbu za opstanak, iako je na pauzu otišla sa komotnih plus devet iznad opasne zone. Sada Slobodu i pretposljednji Olimpik dijele svega tri boda.

- Gostujemo Zrinjskom koji je uvezao dva poraza i sigurno nije u dobrom ritmu. Pokušat ćemo da iskoristimo njihovo "moranje". Dat ćemo svoj maksimum u ovom momentu i vidjeti da li će nam to šta donijeti. Ne idemo sa bijelom zastavom. Bitno je da su momci prihvatili određene zahtjeve, pokazat će najveću moguću energiju koju imaju - rekao je Mladen Žižović.

- Sve što osvojimo protiv prvih šest ekipa za nas je bonus. Jedna jedina zadaća je da Slobodu ostavimo u ligi - dodao je ovaj stručnjak.

Zrinjski je u prošlom kolu na domaćem travnjaku poražen od Tuzla Cityja pa im je meč protiv Slobode od izuzetne važnosti u borbi za pozicije koje vode u Evropu.

- Imamo puno problema i nemamo šta kriti. Moramo uzeti tri boda i napravit ćemo sve što se toga tiče - kratko je kazao trener Sergej Jakirović.

Zrinjski i Sloboda igraju u subotu od 19 sati, uz prijenos na Areni Sport. Meč će suditi Dražen Marić iz Bijeljine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.