open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Žižović o meču sa Olimpijom: Šanse su nam podjednake
Zrinjski je za protivnika u drugom pretkolu UEFA Evropske lige dobio tim Olimpije iz Ljubljane, koji je u posljednjem kolu prošle sezone ostao bez naslova prvaka u Sloveniji.
31.08.2020. u 16:31
get url
text

Iako nemaju dobra iskustva sa mečeva protiv slovenačkih predstavnika u Evropi, u Zrinjskom se nadaju dobrim nastupima i prolasku i u treće pretkolo. Trener Mladen Žižović smatra da su šanse Zrinjskog i Olimpije u ovom trenutku podjednake.

- Pred nama je prije svega da kvalitetno analiziramo sadašnji tim Olimpije u kojemu igraju i neki igrači koje dobro poznajemo. Obzirom na kvalitete, ali i podatak da ćemo ovog puta biti gosti, smatram da će detalji odlučiti pobjednika. Imamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo, te da nekim igračima vratimo pravu formu. Nadam se da ćemo u dobrom raspoloženju i maksimalno spremni dočekati utakmicu - izjavio je za Anadolu Agency (AA) Žižović.

Oiimpija i Zrinjski svoj meč drugog pretkola igrat će 17. septembra na stadionu ”Stožice” u Ljubljani. Viceprvak Slovenije u provom pretkolu teškom mukom eliminisao je islandskog Vikingura iz Rejkjavika, pobijedivši s 2:1 u produžetku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.