open-navfaktor-logo
search
Trener Radnika
Žižović otkrio plan za Spartak: Šanse su nam malo porasle
Radnik će 11. jula na Gradskom stadionu u Banjoj Luci ugostiti Spartak iz Trnave
02.07.2019. u 20:55
get url
text

Fudbaleri Radnika današnjom utakmicom protiv Javora priveli su kraju pripreme na Zlatiboru, nakon čega će trenažni proces do utakmice 1. pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu nastaviti u Bijeljini.

Šef stručnog štaba premijerligaša iz Semberije Mladen Žižović zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema.

- Sigurno možemo biti zadovoljni. Odigrali smo dvije utakmice, nismo primili gol, a dodatno nas raduje to što nemamo povreda. Danas ćemo odigrati još jednu prijatelju utakmicu, a potom ćemo narednih sedam dana trenirati u Bijeljini - rekao je Žižović za Faktor.

Radnik je ovoga ljeta ostao bez Irfana Hadžića, napadača koji je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac ekipe. Ipak, stiglo je i nekoliko novih fudbalera.

- Čim su došli u naš tim, jasno je da posjeduju određeni kvalitet. Tako nastojimo raditi kada je riječ o transferima, a nadam se iskreno da će se novajlije dokazati kao pojačanja. Osim golmana Dalibora Kozića stigli su Faruk Kosić, Miloš Plavšić i Seid Zukić, a imamo u planu angažovati još dva pojačanja.

Bijeljinci će ove sezone drugi put u klupskoj historiji nastupi na evropskoj sceni. Radnik će 11. jula na Gradskom stadionu u Banjoj Luci ugostiti Spartak iz Trnave.

- O protivniku sada znamo mnogo više nego poslije prvog dana. Znamo da su dosta promijenili ekipu u odnosu na prošlu sezonu, a možda imaju i manji budžet. Saznali smo dosta korisnih informacija, a plan je i da uživo gledamo utakmicu čehoslovačkog Superkupa, u kojem se sastaju sa Slavijom iz Praga - otkrio je Žižović.

Iako imaju svoje ambicije, "šef" Radnika ističe kako su njegovi fudbaleri već apsolutni pobjednici zbog činjenice da igraju u Evropi.

- Samim tim što smo tu gdje jesmo mi smo apsolutni pobjednici. Ovo je samo krajnji rezultat našeg predanog rada u minulom periodu. Ipak, nadamo se da ćemo navijače obradovati historijskim rezultatom. Sigurno da ćemo dosta namučiti protivnika, iako moram priznati da bi nam bilo lakše da kojim slučajem igramo u Bijeljini - naglasio je Žižović.

Izuzev odlaska već spomenutog Hadžića, Radnik nije mnogo promijenio ekipu, a Žižović nije morao mnogo vremena trošiti na uigravanje tima, što svakako vidi kao prednost u dvomeču sa Spartakom.

- Mi računamo na to da im se možemo približiti kvalitetom upravo zbog činjenice da smo prilično uigrani i što nismo mijenjali ekipu. Vjerujem da su nam zbog toga šanse malo porasle, iako je Spartak i dalje apsolutni favorit. Mi ćemo se potrudit da bh. fudbal predstavimo na najbolji način - rekao je strateg Radnika na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.