open-navfaktor-logo
search
Bez dlake na jeziku
Zlatan Ibrahimović o navijačima Malmoa: To je tužno, oni žele pažnju, a to je dječiji nivo
Zlatan Ibrahimović, napadač Milana, zbog pandemije koronavirusa trenutno je u Švedskoj.
29.04.2020. u 10:05
get url
text

Nakon što je napustio Italiju, zaputio se ka zemlji rođenja, a formu održava na treninzima sa Hammarbyjem, klubom čiji je jedan od vlasnika.

A navijači Malmoa, u kojem je počeo karijeru, nikako mu nisu mogli oprostiti što je ušao u upravljačke strukture Hammarbyja. Bijes su iskaljivali na njegovom kipu, koji je postavljan ispred stadiona Malmoa.

- To je tužno. Oni koji znaju sve detalje, nikada ne bi napravili nešto slično - rekao je Zlatan za Dplay.se.

Ibrahimović je za Molmo igrao u periodu od 1995. do 2001. godine.

- Navijači Malmoa žele pažnju i žele da mediji pišu o tome jer misle da je to kul. To je dječiji nivo. Mi smo veći od toga. To što je kip uništen, ne znači da je nestala i moja historija. To ostaje zauvijek - kazao je Ibrakadabra.

Ibrahimovića čeka povratak u Italiju gdje bi se sljedećeg mjeseca mogla nastaviti Serie A. Ugovor sa Milanom ima do kraja sezone...

- Vidjet ćemo kako će taj ugovor završiti, ako će uopće završiti. Rekao sam da želim igrati dok god budem mogao, ali nikad ne znaš što se može dogoditi. Nisam tip koji se šlepa i koji želi igrati samo na račun dosadašnje karijere i imena - istakao je Ibrahimović, te tako jasno poručio kako još ne razmišlja o penziji, te da će igrati sve dok ga tijelo bude slušalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.