"Prijeti" Zrinjskom

Zlatan Nalić: Spremni smo "poginuti" jedni za druge

Objavljeno: 28.09.2018. u 16:51

Šef stručnog štaba Slobode ponavlja kako je za ekipu iscrpljujuće što igra u ritmu srijeda-subota

Nalić je zadovoljan izdanjima Slobode

Fudbaleri tuzlanske Slobode, nakon utakmice sa Željezničarom, produžili su za Čitluk, gdje će se pripremati do polaska na utakmicu sa Zrinjskim.

Zlatan Nalić, šef stručnog štaba, ponavlja kako je za ekipu iscrpljujuće što igra u ritmu srijeda-subota, a tako će biti i narednih sedam dana.

- Već dvije sedmice igramo utakmice i radimo isključivo na oporavku tako da nam je sav taktički trening prešao na teoretski. Imali smo želju pobjedom nad Željom zaprijetiti Sarajevu i pojaviti se na dijelu tabele na kojem niko nije ni sanjao da možemo biti. Ali, utakmica se završila najgorim rezultatom. Nakon paklene borbe svih 95 minuta podijeli smo bodove od čega je samo Sarajevo imalo korist. Bez imalo arogancije kažem da smo zaslužili još dva boda - izjavio je Nalić Feni.

Dodaje da se, ipak, s utakmice na Grbavici može izdvojiti puno pozitivnih stvari. Slobodina timska funkcija, koja je još u izgradnji, sve je bolja.

- Rezultati su nam zadovoljavajući, igrači su sve sretniji i samopouzdaniji. Spremni smo “poginuti” jedni za druge i to je već problem našim protivnicima. Primijetio sam da su još uvijek nesigurni kako se suprostaviti našem kolektivu - ističe Nalić.

 Najavio je da se i za susret sa Zrinjskim neće mijenjati Slobodin plan i cilj.

- Idemo sa željom da osvojimo tri boda ili da makar pokažemo iskren pokušaj da ih osvojimo - poručuje Nalić.

Svi igrači su na raspolaganju za utakmicu, osim Edisa Smajića. Oporavio se od povrede tetive koljena, ali je pred polazak za Sarajevo dobio stomačnu virozu i neće biti u ekipi.

- Šteta, jer je Smajić igrač drugačijeg profila koji nam je potreban u šesnaestercu, a i zbog svog hrabrog pristupa kakav odgovara identitetu naše ekipe. Ima iskustvo iz ovog takmičenja, a pokriva nam jedno od tri obavezna mjesta u timu za igrače mlađe od 21 godine - objasnio je Nalić šta Smajić znači za ekipu.

Utakmica Zrinjski - Sloboda igra se sutra od 16 sati.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije