open-navfaktor-logo
search
Afera Institut
Zloupotrebe tokom pandemije u RS-u: Uhapšen vozač Nenada Stevandića?
MUP RS-a uhapsio je jutros jednu osobu u nastavku istrage o zloupotrebama prilikom nabavke medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa u ovom entitetu.
24.01.2022. u 12:57
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Milan Jašarević vozač u Civilnoj zaštiti, a koji se dovodi u vezu sa bivšim direktorom Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislavom Zeljkovićem koji je u pritvoru.

Jašarević je inače kadar Ujedinjene Srpske, čiji je član i Zeljković.

- Određeni pretresi su u toku - kratko nam je kazao izvor iz istrage.

Kako javlja BNTV, Jašarević je vozač Nenada Stevandića, predsjednika stranke Ujedinjena Srpska, a navodno se tereti za pomaganje Zeljkoviću da izbjegne hapšenje. 

Detalj sa hapšenja  FOTO: Društvene mreže

Iz MUP-a RS-a saopćili su da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, po naredbi Okružnog suda u Banjoj Luci, "lišili slobode lice inicijala M. J. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa pomaganjem".

- U toku su pretresi na više lokacije, a po završetku kriminalističke obrade, lice će biti predato Republičkom javnom tužilaštvu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala - navodi se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.