open-navfaktor-logo
search
Svi u izolaciji
Zmajevi bez treninga na Njemačku?
Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) odgodu utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a nakon toga od EHF-a i odgodu meča 2. kola kvalifkacija protiv Austrije.
03.11.2020. u 13:13
get url
text

- Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četverica u izolaciji. Dvojica od te četverice su pozitivna na koronavirusa COVID-19, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret sa pomenutim igračima koji su zaraženi - saopćeno je.

Kako navode iz RSBiH, Zmajevi na ovom okupljanju nisu odradilu nijedan trening i kako sada stvari stoje bit će nemoguće da se odradi ijedan. Ukoliko ne bude nikakve reakcije iz EHF-a i DHB-a, naši reprezentativci će, u vrlo, vrlo oslabljenom sastavu sutra krenuti put Njemačke.

- S obzirom na cjelokupnu situaciju i sve probleme u kojima smo se našli, najiskrenije se nadamo da će EHF i DHB pristati na odgodu prvog meča, a potom i drugog protiv Austrije - poručuju iz krovne kuće bh. rukometa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.