open-navfaktor-logo
search
Častan oproštaj od EP
Zmajevi dobro parirali velikanu, Francuzi u nastavku meča slomili otpor BiH
Rukometna reprezentacija BiH upisala je i treći poraz na Euru nakon što ju je s 31:23 savladala selekcija Francuske
14.01.2020. u 19:41
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u meču posljednjeg kola Evropskog prvenstva od Francuske rezultatom 31:23.

Izabranici selektora Bilala Šumana odlično su otvorili meč protiv velikog favorita, selekcije koja je važila za jednog od glavnih kandidata za najviši plasman.

Već na startu susreta rukometni Zmajevi su stigli do tri gola prednosti (4:1), a odličan je bio naš iskusni Nikola Prce koji je pogodio prva tri šuta.

S druge strane Burić je meč počeo s dvije odbrane, što je dodatno ulijevalo sampouzdanje našim rukometašima u napadu.

Kako su naši najbolji rukometaši igrali u prvom poluvremenu najbolje govori podatak da je velika Francuska do prvog vodstva stigla tek u 20. minuti susreta, kada je poveli s 10:9.

U posljednjih deset minuta prvog dijela Francuzi su imali i tri gola prednosti, no pitanje je da li bi to bilo tako da nije bilo nekoliko grešaka u organizaciji našeg napada zahvaljujući kojima su Trikolori postigli par laganih golova.

Ipak, do kraja prvog poluvremena, ponajviše zahvaljujući sjajnom Marku Paniću, naša selekcija je na pauzu otišla samo sa jednim golom zaostatka (14:13).

Da smo kojim slučajem bolje reagovali u nekoliko situacija kada smo slabo istrčali kontre i polukontre, sigurno bi rezultat bio i povoljniji za našu selekciju poslije prvih 30 minuta.

U nastavku susreta pred preko 7.000 gledaca u dvorani Trondheim Spektrum Francuzi su odigrali prilično rutinski.  Već na samom startu drugog dijela izabranici Didiera Dinarta stigli su do tri gola prednosti, koja je u nastavku meča rasla i do osam golova viška.

Trikolori, koji će nakon večerašnje utakmice kući, baš kao i naši Zmajevi, na kraju su slavili s uvjerljivih 31:23, što je rezultat popriličnog pada u igri naše selekcije u posljednjih desetak minuta utakmice.

Uprkos činjenici da su u debitantskom nastupu na Euru upisali sve tri poraza, najbolji bh. rukometaši zaslužuju sve pohvale za iskazanu želju i borbenost, pogotovo zbog činjenice da su igrali u jednoj od najtežih grupa, a kojoj treba dodati situaciju u RSBiH, koja je daleko od idealne.

U preostalim mečevima koji su počeli u 18.15 sati Austrija je s 32:28 savladala Sjevernu Makedoniju, pa će u nastavak takmičenja prenijeti dva boda zbog tri ostvarene pobjede u prvoj rundi.

Baš kao Austrijanci i selekcija Slovenije u nastavak takmičenja prenosi dva boda, koja su osigurali pobjedom protiv Švicarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.