open-navfaktor-logo
search
Večeras u Skenderiji
Zmajevi dočekuju Crnu Goru i traže prvu pobjedu u borbi za EURO 2024
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati u Skenderiji dočekuje Crnu Goru u meču 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
16.10.2022. u 07:51
get url
text

Nakon poraza od Slovenije (20:28) Zmajevi će prvi trijumf tražiti u komšijskom derbiju. Svjesni su u našem taboru da je Crna Gora dobra ekipa, ali su obećali da će dati maksimum.

Selektor Irfan Smajlagić rekao je kako je potrebno da bh. ekipa zadrži koncentraciju.

- Težimo ka tome da budemo najbolji koliko možemo. Paralelno radimo na više područja. Taktička disciplina mora biti na vrhunskom nivou. Ne bježimo od rezultata, težimo da svaki igrač da svoj maksimum, a da posljedica bude rezultat. Igramo da budemo što bolji. Pobjeda zahtijeva sve moguće segmente. Sve uzimamo u ozbir i sve minuse nastojimo izbalansirati. Nama je svaka utakmica bitna da se nadograđujemo - rekao je Smajlagić, te dodao da nema pritiska:

- Želimo da svaki igrač da maksimum. Ne igramo da izgubimo, igramo da budemo što bolji. Pobjedu moramo zasnivati na jednoj strategiji i disciplini. Meni trebaju igrači koji će dolaziti otvorenog uma.

Marko Panić je rekao kako je Crna Gora dobra ekipa, ali da je "po mjeri za BiH".

- Mislim da će nam biti lakše igrati kući protiv njih. Analizirali smo protivnika i mislim da se trebamo koncentrisati na svoje kvalitete i stvari koje dobro radimo. Očekujem samo da damo maksimum, ne mogu sad reći pobijedit ćemo, samo da damo maksimum", rekao je Panić.

Utakmice se igra u Skenderiji sa početkom u 20 sati uz direktan TV prijenos na BHT1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.