open-navfaktor-logo
search
U centru grada
Zmajevi se družili sa Sarajlijama, nadaju se odlasku na EURO
Muhamed Bešić, Toni Šunjić, Haris Duljević i Edin Višća družili su se danas sa građanima Sarajeva, a veliki broj mališana iskoristio je priliku i da napravi fotografiju sa igračima bh. reprezentacije
01.06.2019. u 12:29
get url
text

Nekoliko reprezentativaca fudbalske reprezentacije BiH družilo se danas u Sarajevu pred gostujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Finske i Italije, javlja Anadolu Agency (AA).

Muhamed Bešić, Toni Šunjić, Haris Duljević i Edin Višća družili su se danas sa građanima Sarajeva, a veliki broj mališana iskoristio je to i da napravi fotografiju sa igračima bh. reprezentacije.

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH, potvrdio je da će Edin Džeko karijeru nastaviti  i Interu. 

- Ne znam da li je završio posao u Milanu. Danas dolazi na okupljanje i sutra ga to možete pitati kada bude davao izjavu. Svi očekujemo da on ode tamo gdje će mu biti dobro, da će završiti s Interom i da ćemo svi biti zadovoljni - kazao je Prosinečki.

Komentarisao je povredu Seada Kolašinca, fudbalera Arsenala, koji neće igrati za reprezentaciju BiH u predstojećim utakmicama kvalifikacija za EURO 2020.

- Koga nema bez njega se mora i može. Uglavnom, moramo razmišljati o igračima koje imamo  - rekao je Prosinečki.

Duljević je rekao da je atmosfera u reprezentaciji dobra, kao i uvijek.

- Nadam se da ćemo dati svoj maksimum. Znamo svoje sposobnosti, znamo da možemo dosta toga napraviti i nadam se najboljem i odlasku na Evropsko prvenstvo koje mislim da zaslužujemo - izjavio je Duljević.

Na druženju sa građanima je bio i Edin Višća, koji je kazao da žele napraviti dobar rezultat.

{$galerijaFotografija}

- Kao što je selektor rekao, prvo da pobijedimo Finsku, a onda ćemo u Italiju ići da se nadigravamo. Atmosfera u reprezentaciji je uvijek odlična i to se može vidjet i na utakmicama - rekao je Višća.

Osvrnuo se na igru u istanbulskom Bašakšehiru.

- Cilj je bila titula ali nismo uspjeli. Mislim da možemo biti zadovoljni sezonom. Ipak, u borbi sa velikim klubom kao što je Galatasaray zaista je bilo jako teško. Mislim da možemo biti zadovoljni - rekao je Višća.

Muhamed Bešić, zadovoljan je i, kako je kazao, došao je spreman na okupljanje.

- Igramo svoj stil, koncentrišemo se na sebe i to je najvažnije - rekao je on.

Druženje pod nazivom "Najbolji Sa Najboljima" organizovao je Centrotrans i Centrotours, a prolaznici su učestvovali i u nagradnim igrama i osvojili brojne nagrade.

Utakmicu trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 BiH će igrati protiv Finske u Tampereu 8. juna. Tri dana kasnije u četvrtom kolu izabranici Prosinečkog bit će gosti Italije u Torinu.

Poslije dva odigrana kola u grupi J prva je Italija s maksimalnih šest, BiH i Grčka imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Druženje sa Zmajevima 01.06.2019.
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.