open-navfaktor-logo
search
Pripreme
Zmajevi se počeli okupljati na Ilidži, novajlija u timu kratko "analizirao" Sjevernu Irsku
Okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine počelo je danas na Ilidži.
05.10.2020. u 13:52
get url
text

Najbolji fudbaleri naše zemlje polako pristižu na Ilidžu, a treninge će se obavljati u Trening-kampu FK Sarajevo na Butmiru.

Naše Zmajeve već za tri dana očekuje izuzetno važan susret polufinala play-offa baraža za plasman na EURO 2020, što će biti prilika da se popravi loš utisak iz kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Među prvima se na raspolaganje selektoru Dušanu Bajeviću stavio Advan Kadušić,  fudbaler slovenskog prvaka Celja.

{$galerijaFotografija}

- Presretan sam zbog poziva u "A" reprezentaciju. U neku ruku me je iznenadio, ali sam se nadao da nakon odlične sezone u klubu dobijem poziv u "A" tim. Zahvaljujem se selektoru i stručnom štabu na ukazanoj prilici i spreman sam da radim maksimalno i da opravdam povjerenje - rekao je Kadušić, koji je u BiH igrao za Sarajevo i Zrinjski.

Mladi bočni igrač polako već razmišlja o utakmicama koje očekuju našu selekciju.

- Prvi susret koji slijedi nam je ujedno i najvažniji. Dat ćemo sve od sebe da obradujemo naciju i plasiramo se u finale play-offa. Nakon tog meča razmišljaćemo o utakmicama u Ligi nacija - kazao je Kadušić, a zatim se osvrnuo i na protivnika u baražu:

- Sjeverna Irska je čvrsta ekipa. Jaki su u duelima, brzi i prema naprijed veoma opasni. Moramo do te utakmice dobro da ih analiziramo i da se što bolje pripremimo. Biće teško, ali vjerujem u prolaz u finale.

Među prvima uz Kadušića stigli su i Branimir Cipetić, Edin Višća, Smail Prevljak, Dino Hotić i Jasmin Burić.

Okupaljenje Zmajeva 05.10.2020.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.