open-navfaktor-logo
search
Rukometaši BiH
Zmajevi se pripremaju za EURO, Malinović zadovoljan odrađenim
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uveliko se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu koje će se igrati od 13. do 30. januara u Slovačkoj i Mađarskoj.
25.12.2021. u 12:48
get url
text

Proteklih dana naš tim je odradio prvi dio priprema, a sutra je zakazano drugo okupljanje i četverodnevni ciklus rada.

Dejan Malinović, reprezentativac BiH, zadovoljan je urađenim do sada.

- Iskoristili smo četiri dana da se fizički pripremimo i da probamo mlade snage. Mislim da je dobro prošlo. Malo ćemo sada odmoriti za Božić, a onda nastavljamo sa radom i čekamo da nam se priključe ostali igrači.

VEZANI TEKST - Dok predsjednik RSBiH nagovara djecu da igraju za Srbiju: Obrvan pustio Zmajeve na "Svesrpski kup"

Čekamo budemo kompletni i onda počinjemo raditi na taktici i spremati se za naše protivnike. Grupa nam je jako teška, moramo biti realni i objektivni. Nismo favoriti, ali borit ćemo se na svakoj utakmici za svaku loptu. Dat ćemo sve od sebe i idemo uvijek na pobjedu - kazao je Malinović, dodavši:

- Puno nas je na treningu i teško je procijeniti kvalitet. Mislim da se to mora dugoročno raditi kroz kadetske i juniorske reprezentacije. Treba se posvetiti tim mladim snagama jer bez njih nema budućnosti. Ima igrača koji će kvalitetom nadomjestiti ove starije igrače, a nadam se da će ih biti još više. Oni moraju iskoristiti svoje vrijeme i raditi na najbolji način, te truditi se svakim danom da napreduju - zaključio je Malinović.

Zmajevi su na EURO-u u grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom, a utakmice će igrati u Bratislavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.