open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Zmajevi se spremaju za Slovačku, Rahimić i Miličević puni optimizma
Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas u Trening-centru FSBiH u Zenici trening i na taj način su odmah nakon meča sa Islandom, počeli pripreme za Slovačku.
24.03.2023. u 12:43
get url
text

Jučerašnji meč sa Islandom i narednog protivnika prokomentarisali su trener u stručnom štabu A tima Elvir Rahimić i reprezentativac Hrvoje Miličević.

- Bilo je dobro, pobijedili smo zasluženo. Odigrali smo taktički dobru utakmicu, protivniku nismo dali nikakve šanse. Organizacijski i rezultatski smo odigrali jednu od boljih utakmica. Mlađi igrači su dobili priliku i iskoristili su je. Vidi se da imaju veliki potencijal i nadamo se da će doprinositi pobjedama BiH i u budućnosti - kazao je Rahimić pa najavio nedjeljni susret protiv Slovake:

- Očekuje nas teška utakmica. Slovačka je iskusna reprezentacija, igraju dugo zajedno. Slovaci su konkurent sa nama za drugo mjesto. Ako budemo dobri kao što smo odigrali sa Islandom, sigurno se možemo nadati dobrom rezultatu - dodao je trener u stručnom štabu Zmajeva.

Miličević je iskoristio prilku da pohvali saigrače.

- Cijela ekipa je odigrala dobro. Meč smo otvorili ranim golom Krunića što nam je dalo vjetar u leđa da odigramo još bolju utakmicu. Možemo biti sretni sa tri boda i idemo u Slovačku po nova tri boda. Slovaci protiv Luksemburga nisu računali da će osvojiti samo bod, ne smijemo ih podcijeniti - kazao je Miličević.

Duel Slovačka - BiH na programu je u nedjelju od 20:45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.