open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Zmajevi za pobjedu protiv Ukrajinaca nagrađeni sa po 20.000 eura
Bosna i Hercegovina ni ove sezone neće imati ni jedan svoj klub u grupnim fazama UEFA takmičenja - Ligi prvaka, Evropskoj i Konferencijskoj ligi, ali će imati reprezentativce u ovim takmičenjima.
26.08.2022. u 16:22
get url
text

Edin Džeko (Inter) i Miralem Pjanić (Barcelona) su u istoj grupi Lige prvaka, a u elitnom razredu evropskog fudbala nastupit će još i Rade Krunić (Milan), Amar Dedić (Salzburg), Sead Kolašinac (Marseille), te Amer Gojak i Luka Menalo (Dinamo).

U Evropskoj ligi predstavljat će nas Adnan Kovačević, Eldar Ćivić, Muhamed Bešić i Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Edin Višća (Trabzonspor), te Kenan Pirić i Hrvoje Miličević (AEK Larnaca).

A upravo su naša dvojica reprezentativaca bili među najboljim igračima u odlučujućem meču protiv ukrajinskog Dnjipra. Kiprani su slavili sa 3:0, Pirić je sa nekoliko sjajnih intervencija spasio svoju mrežu, a Miličević je bio stup odbrane. Ovom pobjedom igrači AEK-a osigurali su bogate premije, jer će kako svaki igrač inkasirati po 20.000 eura.

Miličević je u AEK-u od jula prošle godine, dok je Pirić na Kipar stigao ovog ljeta i izborio se za jedinicu. S obzirom na njegovu dobro furmu, te činjenicu da je Nikola Vasilj (St. Pauli) povrijeđen, a Vladan Kovačević ima nesporazum sa selektorom Ivaylom Petevom, izvjesno je da će se Pirić dobiti poziv za odlučujuće utakmice Zmajeva u Ligi nacija koje će u seltembru odigrat protiv Crne Gore i Rumunije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.