open-navfaktor-logo
search
UEFA odredila
Zmajevima sudi Englez koji je "tugovao" što je Arsenal promašio zicer protiv Liverpoola
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje u Wroclaw, gdje će u srijedu protiv Poljske igrati meč 4. kola Lige nacija.
12.10.2020. u 10:23
get url
text

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odredila je sudije za ovaj meč, a Zmajevima će pravdu dijeliti engleski arbitar Craig Pawson. Za pomoćnike su određeni njegovi zemljaci Lee Betts i Ian Hussin, a četvrti sudija je Stuart Attwell, također iz Engleske.

Pawson je od 2015. godine vlasnika FIFA-ine značke, a nikada do sada nije sudio našoj A reprezentaciji. Jedini kontakt sa BiH imao je 16. maja 2015. godine kada je dijelio pravdu u duelu Elitne runde naših juniora protiv Crne Gore (izgubili smo 1:0).

No, daleko od toga da je engleski arbitar nepoznat svjetskoj fudbalskoj javnosti. Na naslovnice engleskih, ali i svih medija u ostatku svijeta, dospio je krajem prošlog mjeseca.

Sudio je derbi 3. kola prvenstva Engleske između Liverpoola i Arsenala (3:1), a Pawson je bio u centru pažnje u 63. minuti. Nakon što je Lacazette, napadač Arsenala, promašio zicer, reakcija engleskog sudije obišla je svijet, a činilo se da je Pawson "tugovao" zbog Alissonove odbrane.

Pogledajte Pawsonovu reakciju i procijenite sami...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.