Zmajić startali pobjedom: Junak bh. juniora otkrio recept za trijumf protiv Gruzije

Objavljeno: 08.11.17 u 16:35

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Zmajići su sa 1:0 savladali Gruziju, a strijelac pobjedonosnog gola bio je Jusuf Gazibegović, koji nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha našeg tima.

- Presretan sam zbog gola, ali i zbog pobjede. Iako smo rano ostali sa igračem manje, nastavili smo da se borimo i na kraju smo zasluženo slavili - kazao je Gazibegović.

Susret je komentarisao i Toni Karačić, selektor naše juniorske reprezentacije.

- Bila je ovo teška utakmica. Mislim da je otvaranje meča bilo dobro sa naše strane, ali smo brzo dobili crveni karton koji nas je gurnuo u podređen položaj. Žao mi je zbog toga, jer je negativno utjecalo i na kvalitet same utakmice. Prvo poluvrijeme smo se dobro odbranili, protivnik nije stvorio priliku za gol iako su ekipa koja ima posjed lopte - kazao je Karačić, dodavši:

- U drugom poluvremenu smo gostima svjesno prepustili inicijativu, ali smo znali da ćemo kroz kontru stvoriti priliku za pogodak. Bilo je lakše kada se brojčano stanje na terenu izjednačilo. Kada sagledamo čitavu utakmicu imali smo bolje situacije za pogodak, te smo na kraju zasluženo pobijedili i čestitam igračima.

Drugo kolo na programu je 11. novembra u 13 sati kada će se sastati Francuska - BiH (Etno selo Stanišići) i Gruzija - Andora (Ugljevik).