open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Zmajice ponovo poražene od Filipina
Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Termama Čatež (Slovenija) od Filipina rezultatom 1:2, u drugom od dva odigrana prijateljska meča.
26.06.2022. u 15:04
get url
text

Zmajice se povele u 10. minuti kada je nakon centaršuta sa desne strane lopta došla do Selme Kapetanović, koja preciznim udarcem sa 10-ak metara pogađa gornji desni ugao gola Filipina. U 32. minuti nakon kornera Sarina Isabel Bolden šutira glavom preko gola. Dva minuta kasnije Dajana Spasojević je udarcem sa 30 metara pokušala da iznenadi golmanicu Filipina, ali je Olivia Alexander McDaniel bila na pravom mjestu.

U drugom poluvremenu Filipnke su preuzele terensku inicijativu i sa dva gola u samoj završnici došle do preokreta. Najprije su dobre prilike propustile Jessica Anne Miclat i Sarina Isabel Bolden. Quineley Mirielle Quezada izjednačila je rezultat u 85. minuti. Konačnih 2:1 u prvom minutu sudijske nadoknade postavila je Katrina Jacqueline Guillou lijepim udarcem sa desetak metara.

Bosna i Hercegovina je nastupila u sljedećem sastavu: Envera Hasanbegović, Gloria Slišković (63’ Nikolina Vujadin), Đula Velagić, Marija Ana Milinković, Dajana Spasojević (63’ Mejrema Medić), Marija Aleksić, Milena Nikolić (82’ Maja Jelčić), Selma Kapetanović (76’ Nikolina Milović), Ena Taslidža (76’ Alma Krajnić), Ena Šabanagić (82’ Alma Kamerić), Zerina Piskić.

U prvom susretu između ove dvije selekcije, Filipinke su pobijedile rezultatom 3:0.

Bh. tim u septembru očekuje kvalifikacioni meč sa Azerbejdžanom u kojem će izabranice Samire Hurem tražiti plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.