Šibenik

Zmija od dva i po metra u vodičkoj luci: Dječaci je proboli ostima misleći da je ugor

Objavljeno: 09.02.2019. u 22:30

Danas predveče peterica dječaka izvukli su zmiju dugu više od 2,5 metra iz mora vodičke luke na rivu 

FOTO: INFOVODICE

Na morskom dnu "neobičnu beštiju" prvi je uočio 13-godišnji Niko Vitić. I on i njegov prijatelji prvo su pomislili da je možda riječ o ugoru. Posudili su osti s jednog čamca privezanog u luci te s njima uboli i izvukli  lovinu na rivu.

Njihovom čuđenju nije bilo kraja, kazali su dječaci, kada su vidjeli da je riječ o zmiji!? Odmah je bilo jasno,  kažu djeca, da je zmija bila uginula i prije nego što je izvučena iz mora.

Ni nekoliko sati nakon ovog događaja nije se utvrdilo o kakvoj se vrsti radi i je li je otrovnica. Na to pitanje u početku odgovor nije znao ni lokalni veterinar, ali poslije je za infovodice otkrio da se radi o zelenoj anakondi.

- Radi se o neotrovnim riječnim zmijama. Kako je ona dospjela u more, teško je reći. Moguće da ga je neko imao kao kućnog ljubimca u terariju pa mu je uginuo i bacio ga u more - rekao je veterinar Zorica

Sudeći po dobro očuvanoj koži i tijelu gmaza, sigurno je da nije dugo provela u moru.

Slučaj je prijavljen policiji, koja  će provesti istragu, ali je sigurno da ova zmija ne pripada nijednoj poznatoj ovdjašnjoj vrsti.

Izvor:   Jutarnji.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije