Goran Milošević zvani Gogo (1973) iz Bileće i Svetozar Kašiković zvani Sveto (1983) iz Trebinja, pripadnici su Granične policije BiH (GPBiH) i uhapšeni su u petak u sklopu akcije "Lovac", usmjerene na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja duži vremenski period djeluje na području Bileće i okoline.

Oni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja te primanje dara i drugih oblika koristi.

Konkretno, osumnjičeni se terete da su, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Pritvor prema rješenju Suda BiH može trajati najduže mjesec, računajući od dana hapšenja, odnosno do 10. maja ili do nove sudske odluke.