open-navfaktor-logo
search
Krizno komuniciranje
Znaju kako se radi: Uz Plenkovića samo se tri ministra mogu pojaviti pred novinarima
Cijeli tim premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića prebacio se na krizni način rada, a u skladu s time dogovoreno je i krizno komuniciranje.
16.03.2020. u 15:57
get url
text

Uz premijera Plenkovića samo su još tri ministra ovlaštena izlaziti pred medije, davati izjave i pojašnjenja uz aktualnu situaciju oko koronavirusa i za mjere koje se poduzimaju.

Riječ je o ministru zdravstva Viliju Berošu koji je nadležan za sva pitanja koja se odnose na područje zdravstva, o ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću koji je nadležan za sva pitanja sigurnosti te ministru finansija Zdravku Mariću koji je ovlašten za komuniciranje svih tema koje se odnose na ekonomiju, od šteta do mjera koje Vlada poduzima za njihovu sanaciju, objavio je Jutarnji. 

Za razliku od Vlade Hrvatske, današnja konferencija za medije Vlade FBiH trajala je više od sat, a govorili su čak i kantonalni premijeri, direktori pojedinih federalnih institucija te ostali. Neki od njih obraćali su se bez ikakve potrebe. Vlast u FBiH, evidentno, ima problem s komuniciranjem od početka krize nastale s pojavom koronavirusa u našoj zemlji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.