open-navfaktor-logo
search
Iskusni veznjak
Znalo se, sada je i zvanično: S Grbavice otišao još jedan fudbaler
Iako je od ranije bilo jasno da Mehmeda Alispahića u narednoj sezoni nećemo gledati u dresu Željezničara, klub sa Grbavice potvrdio je tek danas.
02.07.2021. u 22:05
get url
text

VEZANI TEKST - S Grbavice otišao "vagon" fudbalera, šta je zapelo s pojačanjima?

Iskusni veznjak nije se ni pojavio na prozivci koju je 21. juna obavio novi trener Tomislav Ivković, niti se kasnije priključio pripremama kluba sa Grbavice.

Alispahiću je ugovor istekao posljednjeg dana mjeseca maja, a iz Zvorničke 27 bivšem fudbaleru su se zahvalili putem zvanične Facebook stranice.

- FK Željezničar se zahvaljuje Mehmedu Alispahiću na partijama u Plavom dresu, sjajnim pogotcima i uvijek maksimalnom angažmanu na terenu. Popularni Meša je na Grbavicu stigao na ljeto 2019. godine i sakupio 51 nastup uz četiri gola. Sretno u nastavku karijere - poručili su iz Željezničara.

Alispahić je samo jedan u nisu fudbalera koji su prošle sezone bili standarni, a koji su napustili Grbavicu. Prije njega to su učinili Mladen Veselinović, Ivan Lendrić, Filip Erić, Eldar Šehić, Siniša Stevanović, Frane Ikić i Luka Miletić, dok su posudbe istekle Ivanu Milićeviću i Jasminu Čelikoviću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.