Znate li koji Zmaj igra domaće utakmice pred najviše gledalaca?

Objavljeno: 20.03.17 u 13:22

Nacionalna prvenstva polako ulaze u samo završnicu, a u pojedinim evropskim ligama voditi će se zanimljiva borba, kako za šampionsku titulu i plasman u Evropu, tako i za opstanak u društvu najbolji klubova.

Sead Kolašinac igra pred najviše navijača od svih bh. reprezentativaca
Sead Kolašinac igra pred najviše navijača od svih bh. reprezentativaca

Proteklih dana zanimljivo istraživanje napravio je transfermarkt.de, a riječ je o najposjećenijim stadionima na Starom kontinentu u ovoj sezoni.

Prvo mjesto s prosjekom od 78.813 gledalaca drži Borussia Dortmund čiji stadion ima kapacitet 81.360 mjesta. Stadion Milionera je matematički gledano 97 posto ispunjen na svakoj utakmici.

U pet najposjećenih stadiona spadaju Barcelonin Nou Camp s prosjekom 77.970 gledalaca po takmici. Slijedi Manchester United (75.288), a na trećem mjestu je Bayern München čija Allianz Arena je na svakoj utakmici rasprodat 75.000. Real Madrid je peti s 68.446 po susretu.

Zanimljivo da se na šestom mjestu, uprkos nešto slabijim partijama u Bundesligi, nalazi ekipa Schalkea. Seada Kolašinac i njegove saigrače na domaćim mečevima prati u prosjeklu 60.477, po čemu je lijevi bek Rudara Zmaj koji igra pred najvećim brojem navijača u ovoj sezoni.

Prvi konkurent Kolašincu je Vedad Ibišević. Vedinu Herthu na domaćim utakmicama prati nešto više od 50.000 gledalaca, a posljednji na listi 25 najposjećenijih evropskih stadiona je Stamford Bridge na kojem nastupa Chelsea našeg Asmira Begovića. Plavce ove sezone na domaćim susretima prati 41.558 gledalaca.