navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Rijetki znaju

Znate li pravo ime Alena Islamovića?

Nekadašnji pjevač Divljih jagoda i Bijelog dugmeta Alen Islamović zapravo se ne zove ovako. Odlučio je prestati koristiti svoje pravo ime jer je smatrao da ono nije bilo prigodno za njegov imidž.

Objavljeno: 08.08.2022. u 21:29
get url
text

Naime, grupa Divlje jagode je početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća postajala sve popularnija, a producentima je privukao pažnju mladi pjevač Alija Islamović.

Kada se dogodio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom - kazao je neimenovani izvor za Kurir.

- On se malo nećkao, nije htio mijenjati svoje ime, ali ubrzo je popustio i poslušao savjet nadređenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija - dodao je izvor. Pjevač je jednom prilikom potvrdio da su ovi navodi istiniti.

- Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju - objasnio je Islamović za Novu.rs.