Crna Gora

Zračne luke idu u koncesiju

Objavljeno: 11.09.2018. u 20:24

Planirano je da se od koncesija za te zračne luke unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će se koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od nacionalne kompanije Montenegro Airlinesa

Aerodrom Tivat

Vlada Crne Gore odlučila je da svoje aerodrome u Podgorici i Tivtu ponudi u koncesiju na razdoblje od 25 do 30 godina, obavijestio je u utorak zastupnike u parlamentu ministar prometa Osman Nurković.

Prema prijedlogu koncesijskog ugovora, uz ostalo, planirano je da se od koncesija za te zračne luke unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će se koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od nacionalne kompanije Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesijske naknade ovisit će o prihodima zračnih luka, stajalište je vlade u Podgorici.

Tom prijedlogu, pored cjelokupne opozicije, protive se i socijaldemokrati Ivana Brajovića, predsjednika parlamenta, koji u vladajućoj koaliciji upravljaju zrakoplovstvom i koji ocjenjuju da nije baš pametno prodavati firmu koja izuzetno dobro radi. Oni su izračunali da bi zračne luke Crne Gore, uz kredit od 100 miliona eura, za 25 godina zaradile više od 400 miliona eura. 

 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije