open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Zrinjski igra u utorak, Velež u četvrtak na Grbavici, Tuzlaci zamijenili domaćinstvo
Tri kluba predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.
15.07.2022. u 10:08
get url
text

Velež je osvajanjem Kupa BiH izborio direktan plasman u drugu rundu, Zrinjski je ispadanjem iz Lige prvaka "preselio" u najmlađe UEFA takmičenje, dok je Tuzla City sa ukupnih 8:0 prošla prvu evropsku prepreku, ekipu Tre Penne.

Najveće razočarenje je Borac, koji je sinoć senzacionalno eliminisan od predstavnika Farskih Otoka. Banjalučani su u prvom meču slavili sa 2:0, ali su u revanšu izgubili od ekipe B36 sa 1:3, a Farani su na kraju slavili u penal-lutriji.

Već u utorak na teren će naš prvi predstavnik. Zrinjski će u prvom meču drugog pretkola gostovati na Areni Kombetare u Albaniji kod Tirane, a meč se igra od 20 sati.

Ovaj susret sudit će Loukas Sotiriou sa Kipra, a asistirat će mu Marios Kalogirou i Charalampos Georgiou.

Druga dva predstavnika naše zemlje za domaće utakmice su prijavili Grbavicu. S obzirom na to da su i jedni i drugi žrijebom određeni za domaćina, Mostarci su imali prednost kod odabira žele li prvu utakmicu igrati kući ili u gostima, a Velež je odlučio da Tuzla City narednog četvrtka gostuju u Nizozemskoj.

Tako će Velež 21. jula od 20.30 sati na Grbavici ugostiti ekipu Hamrun sa Malte, koja je u prvom pretkolu napravila iznenađenje i izbacila je armenski Alashkert.

Utakmicu će suditi Andrew Davey iz Sjeverne Irske, sa asistentima - Georgios Argyropoulos i Stephen Bell.

Istog dana Tuzla City će gostovati kod AZ Alkmaara. I ovaj susret također se igra od 20.30 sati, a UEFA još nije odredila sudije za utakmicu u Nizozemskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.