open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zrinjski očekuje nove bodove u utakmici sa Slobodom
Nakon gostujuće pobjede kod Čelika u prošlom kolu, Zrinjski u subotu na svom terenu dočekuje tuzlansku Slobodu u utakmici u kojoj će Plemići tražiti nova tri boda.
28.02.2020. u 14:27
get url
text

- Sloboda u odnosu na jesen ima vrlo promijenjen tim, vrlo mlad tim, posebice u veznom redu. Oni će pokušati na mladenački duh i energiju, uz dosta trke, doći do povoljnog rezultata, a mi ćemo ih pokušati u tome spriječiti - najavio je sutrašnju utakmicu trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Dodao je kako se nada da će njegovi igrači uz veliku podršku navijača i ozbiljan pristup, prikazati dobru igru i upisati novu pobjedu.

Zbog akumuliranih kartona utakmicu protiv Slobode propustit će Dario Rugašević, dok će Edin Rustemović, koji je na utakmici u Zenici iznesen s terena nakon teškog pada, vjerovatno biti među 18 igrača na koje će Žižović računati.

Miljan Govedarica prije desetak dana vratio se u trenažni proces no Žižović je kazao kako neće forsirati njegov povratak na teren i riskirati obnovu povrede.

Nakon pobjede u Zenici Zrinjski se popeo za jedno mjesto i trenutno je četvrti na tabeli s pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom.

- Neki rezultati su nam se "poklopili" u prošlom kolu, ali generalno gledamo samo u svoje dvorište i samo ako mi budemo pravi doći ćemo u situaciju da sami o sebi odlučujemo. Ne gledamo predaleko, gledamo samo onog prvog iznad sebe i nadamo se dobrim stvarima - poručio je trener Zrinjskog.

Situaciju u domaćem prvenstvu prokomentirao je i Tomislav Barbarić, kazavši kako očekuje napetu završnicu u kojoj će odlučivati nijanse.

- Liga je jako izjednačena. Dosta je klubova podjednake kvalitete i tu će nijanse odlučivati. Ovih pet klubova u vrhu tablice borit će se za vrh i očekujem da ćemo imati jako zanimljivo proljeće - dodao je Barbarić.

Utakmica Zrinjski – Sloboda igra se u subotu od 17:30 uz prijenos na programu Arenasport 1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.