open-navfaktor-logo
search
Protiv neugodne tradicije
Zrinjski pet godina bez pobjede na Pecari, Jakirović želi prekinuti taj niz
U 28. kolu Premijer lige BiH u subotu će snage odmjeriti Široki Brijeg i Zrinjski. Utakmica se igra na Pecari gdje Plemići ne znaju za pobjedu više od pet godina.
30.04.2021. u 13:52
get url
text

- Zadnji put Zrinjski je na Pecari slavio u martu 2016. godine. Znači, prije pet godina. To je fascinantan podatak, pa sam i ja ostao malo zapanjen. Ali tradicija je tu da se ruši. Ne vrijedi se previše osvrtati, jer prošlost se ne može promijeniti, već treba sutra učiniti sve da dođemo do pobjede - izjavio je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

VEZANI TEKST - Karačić: Pobjedom protiv Zrinjskog bili bismo bliže Evropi

Stratega Zrinjskog može ohrabriti činjenica da je njegova ekipa u solidnoj formi. U posljednjih pet prvenstvenih susreta Zrinjski ima tri pobjede i dva remija, dok je s druge strane Široki Brijeg u zadnja četiri kola upisao tri poraza i jedan remi.

- Mi smo u pozitivnoj seriji, Široki u negativnoj, ali mislim da u derbiju to baš i ne igra neku ulogu. Mislim da će presuditi sitni detalji. Moramo biti koncentrisani 90 minuta i probati sve napraviti za pozitivan rezultat - poručio je Jakirović.

On je najavio određene promjene u odnosu na početni sastav koji je istrčao protiv Sarajeva, a najviše problema Jakirović ima u vrhu napada. Zrinjski je nedavno napustio Josip Ivančić, a određenih zdravstvenih problema ima Miljan Govedarica zbog čega je upitan njegov nastup protiv Širokog.

- Ostali smo praktično samo na Anesu Mašiću, koji je odigrao dobru utakmicu protiv Sarajeva. Njemu treba dati podršku, treba mu samopouzdanja i treba mu gol. Protiv Sarajeva je pogodio stativu i bio je u par dobrih situacija tako da mu moramo dati podršku – kazao je Jakirović.

Utkamica Široki Brijeg – Zrinjski igra se u subotu od 19.05 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.