open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zrinjski protiv Radnika želi osvetu za jedini ovosezonski poraz
Lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, na svom terenu protiv Radnika lovi 17. ovosezonsku pobjedu.
04.03.2022. u 08:37
get url
text

Zrinjski i Radnik danas od 18 sati otvorit će 21. kolo bh. prvenstva.

Zanimljivo, Radnik, trenutno posljednjeplasirana ekipa prvenstva, jedini se može pohvaliti pobjedom protiv Zrinjskog u Premijer ligi ove sezone.

Dogodilo se to krajem septembra prošle godine u 10. kolu, kada je ekipa iz Semberije slavila 1:0. Od tada su Mostarci bez poraza, sa deset uzastopnih pobjeda.

- Mi smo u tom dvoboju bila dominantnija ekipa. Radnik je uzeo bodove ponajviše zahvaljujući našim neiskorištenim prilikama i sjajnim odbranama njihovog golmana. Igrači su uvijek motivirani za svaku utakmicu i nema biranja, ali će sigurno imati motiv više - kazao je strateg Zrinjskog Sergej Jakirović.

Pobjeda protiv Rudara bila je deseta u nizu za Zrinjski čime je srušen klupski rekord. Mostarcima je sada na meti rekord Željezničara iz sezone 2011/2012. kada je ekipa s Grbavice povezala 12 uzastopnih prvenstvenih pobjeda.

- Naši rekordi su fantastičan doseg. Mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici, a rekordi dolaze sami od sebe, ne razmišljamo previše o tome - prokomentirao je Jakirović.

Utakmicu u Mostaru sudit će Frano Jelić, objavio je manje od 24 sata prije ove utakmice Fudbalski savez BiH, koji je očito imao problema s delegiranjem arbitara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.