open-navfaktor-logo
search
Mostarski derbi
Zrinjski prozvao FSBiH zbog odluke da navijači ne mogu na stadion Rođeni
Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog igra se sutra na stadionu Rođeni, a odlukom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na tribinama neće biti gostujućih navijača.
07.03.2023. u 17:07
get url
text

Oglasili su se Plemići i izrazili nezadovoljstvo odlukom bh. kuće fudbala.

- HŠK Zrinjski Mostar s razočaranjem je primio vijest kako Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza BiH neće promijeniti odluku prema kojoj će se sutrašnja utakmica odigrati bez prisustva gostujućih navijača.

VEZANI TEKST - Bez gostujućih navijača: Zrinjski uz prijetnje Veležu traži od FSBiH da poništi odluku

HŠK Zrinjski Mostar još jednom želi ponoviti jasno neslaganje s takvom odlukom, kako iz razloga jer je u suprotnosti s Pravilnicima FSBiH, tako i zbog činjenice što narušava ravnopravnost takmičenja, ali i nerazumijevanje zbog činjenice da se Komisija za takmičenje u donošenju odluke vodila zahtjevom FK Velež od 13. januara 2023. godine i zapisnikom Policijske uprave Mostar od 23. januara 2023, iz čega je jasno da je bilo više nego dovoljno vremena da se zadovolje svi sigurnosni uvjeti za organizaciju utakmice.

HŠK Zrinjski Mostar također želi još jednom podsjetiti da je u prvom dijelu sezone prvo prihvatio zamijeniti domaćinstvo utakmice 6. kola FK Velež - HŠK Zrinjski, a zatim pristao i na prolongiranje utakmice 17. kola za proljetni dio sezone, iskreno vjerujući da će se navedena utakmica organizirati shodno Pravilnicima FSBiH, odnosno u fudbalskom ambijentu u kojem će oba kluba imati podršku svojih navijača.

HŠK Zrinjski Mostar na kraju želi naglasiti kako iskreno žali što ekipa u sutrašnjoj utakmici neće imati podršku s tribina istovremeno izražavajući jasan stav kako će nam sigurnost i dostojanstvo naših navijača uvijek biti na prvom mjestu - saopćili su iz Zrinjskog.

Meč u Vrapčićima igra se sutra od 18 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.