open-navfaktor-logo
search
Novi Zeland
Žrtva iz Christchurcha suočila se s teroristom Tarrantom: Ti si kukavica i ubica koji će zauvijek patiti
Na Novom Zelandu u srijedu je nastavljeno završno ročište i izricanje presude počiniocu terorističkog napada Brentonu Tarrantu, u kojem je u dvije džamije u Christchurchu ubijen 51 vjernik.
26.08.2020. u 15:04
get url
text

Trećeg dana ročišta u sudnici je bio prisutan i Turčin Mustafa Boztas koji je ranjen u terorističkom napadu, a danas imao priliku da se suoči se teroristom Tarrantom.

- Kada ostaneš sam ti nećeš živjeti nigdje drugo nego u prošlosti - poručio je Boztas, obraćajući se Tarrantu.

On je rekao kako terorista Tarrant nije ništa drugo nego mrtvac koji diše.

- Ti si jedna kukavica i beznačajni ubica koji će zauvijek patiti - dodao je Boztas, te nastavio:

"Ti nećeš nikad uspjeti zaboraviti prošlost, iz dva razloga. Prvi od njih je to što nemaš nikakvu budućnost, a drugi je što ti nisi čovjek. Nisi ni životinja, jer životinje su stvorenja koja koriste čovječanstvu. Bit ćeš upamćen, ali samo kao strašljivi ubica. Ti si glup da shvatiš da su svi ljudi, izuzev boje kože, isti."

Boztas je tokom napada na džamije ranjen u nogu, nakon čega je uspio razbiti prozor džamije i izaći van te tako izbjeći sigurnu smrt u svega nekoliko sekundi. Terorist Tarrant je 15. marta 2019. godine, tokom džuma-namaza, upao u džamije Noor i Linwood u Christchurchu te ubio najmanje 51 muslimana koji su se okupili na sedmičnoj molitvi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.