open-navfaktor-logo
search
Imaju dovoljno dokaza
Žrtva Nijemca koji se sumnjiči da je ubio Madeleine McCann izjavila: "Uživao je da me muči"
Madeleine McCann, koja je prije 13 godina nestala iz portugalskog odmarališta Praia da Luz, najvjerovatnije je mrtva, kažu istražitelji. Za njeno ubistvo sumnjiče Christiana Bruecknera (43), njemačkog pedofila i silovatelja, koji je trenutno u zatvoru zbog seksualnog napada.
04.06.2020. u 16:06
get url
text

Njemačka policija kaže kako slučaj Madeleinea McCann tretiraju kao ubistvo te da imaju gotovo dovoljno dokaza da terete Bruecknera.

Roditelji djevojčice kažu kako pozdravljaju napredak u istrazi, ali njihovi prijatelji dopdaju da se oni još nadaju da je Madeleine živa.

Christian Brueckner živio je u Portugalu u mjestu Praia da Luz godinama, a telefonski pozivi su pokazali da je bio na tom području i kada je Madeleine nestala.

Scotland Yard ga je povezao sa dva vozila koja su viđena na snimkama nadzornih kamera u vrijeme nestanka djevojčice.

Godine 2008. Isključili su ga iz istrage da bi im opet postao sumnjiv 2017.

Christian Brueckner navodno je, dok su zajedno pili, priznao jednom svom prijatelju kako zna šta se dogodilo maloj Madeleine, a nakon toga mu je pokazao video na kojem se vidi kao on siluje ženu.

Godinu i po prije nego je Madeleinea nestala, u mjestu Praia da Luz silovana je i opljačkana Amerikanka (72). Godinama se nije znalo ko je počinitelj sve dok se jedan svjedok nije javio policiji i spomenuo im snimku.

Taj svjedok zapravo je bio lopov koji je ukrao kameru, a koji će kasnije svjedočiti na suđenju Christianu Brueckneru. On je izjavio kako se na snimci vidi zavezana starija žena s povezom na očima. Rekao je da ju je napadač tukao i silovao.

Napadač je sa sobom ponio i uže, pa se pretpostavlja da je sve isplanirao ranije.

Istražitelji su pronašli i njegovu dlaku na mjestu zločina, pa su napravili DNK analizu koja također tereti Christiana Bruecknera. No, on tvrdi kako je njegovu dlaku na mjesto zločina donijela mačka koju je on znao maziti ispred kuće silovane Amerikanke.

- Na kameri je snimljena još jedna snimka na kojoj je mlađa žena koja je gola i zavezana. Napadača je nekoliko puta molila da ju pusti - tvrdio je svjedok.

Silovana Amerikanka je kasnije istražiteljima rekla da je napadnuta u svom domu dok je gledala televiziju, piše Daily Mail.  

- Uživao je da me muči. Zgrabio me i vukao za kosu do kupatila. Sa sobom je imao i sablju. Tukao me metalnim predmetom. U kupatilu me zavezao i stavio povez preko očiju, a nakon što me je silovao i zlostavljao, tražio je novac. Otišla sam s njim u kuhinju i dala mu između 80 i 100 eura iz novčanika. Tada me odveo nazad u kupatilo i rekao da budem tiha deset minuta - ispričala je Amerikanka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.