open-navfaktor-logo
search
Danas ročište
Žrtvu nasmrt izboli pa zapalili: Zatražen pritvor za dvojac osumnjičen za ubistvo u Sarajevu
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je sarajevskom Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora dvojici muškaraca uhapšenih zbog sumnje da su ubili trećeg, a potom podmetnuli požar u kući u Odobašinoj ulici kako bi prikrili zločin.
30.04.2022. u 12:52
get url
text

- Za obojicu osumnjičenih pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodoi mogli prikrivati dokaze, ometeti krivični postupak utjecajem na svjedoke, zatim zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti - kazao je za Faktor Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Podsjetimo, sarajevska policija uhapsila je Ahmeda R. (1986) i Fahrudina B. (2001) zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo i izazivanje opće opasnosti. 

Slučaj je rasvijetljen nakon što je u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici, iznad parka Hastahana, nakon gašenja požara pronađeno ugljenisano tijelo nepoznatog muškarca.

Istragom je utvrđeno da je muškarac ubijen hladnim oružjem, a da je potom podmetnut požar kako bi se prikrili tragovi zločina. 

Daljim radom na ovom slučaju policija je identifikovala, a potom i uhapsila osumnjičene, koie je jučer predala Tužilaštvu na dalje postupanje. 

{$galerijaFotografija}

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su heroinski ovisnici, a identitet žrtve zvanično još nije utvrđen. 

Ročište za pritvor bit će održano danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu - 29. 4. 2022.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.