open-navfaktor-logo
search
Zastupnik DF-a
Zuhrić o mjerama: Najava obezglavljene Vlade KS suluda, neki berberovići će i dalje voziti pijani i duplo brže
Albin Zuhrić, zastupnik DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, komentirao je zaključke koje je danas na vanrednoj sjednici donijela Vlada Kantona Sarajevo.
28.05.2023. u 18:42
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Nije bio na vanrednoj sjednici Vlade KS: Premijer Uk je tek danas prekinuo putovanje i kaže da je bijesan

Sjednica je održana povodom teške saobraćajne nesreće u kojoj je preksinoć u centru Sarajeva poginula 25-godišnja Azra Spahić, dok su dvije njene prijateljice zadobile teške tjelesne povrede. U poslijepodnevnim satima je Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Arminu Berberoviću osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

- Najava obezglavljene Vlade KS da spusti dopuštenu brzinu u Sarajevu, kao odogovor na ubistvo Azre Spahić je suluda i neodgovorna. Nesreća se nije desila zato što je neko vozio propisanom brzinom i poštovao pravila koja imamo na snazi, nego baš suprotno. Smanjivanje brzine na glavnoj saobraćajnici na 50 km/h će samo paralizovati grad dodatno, a neki berberovići će i dalje voziti pijani, bez vozačke, duplo brže od ograničenja. Najava mjere vam je toliko iracionalna da pokazuje samo zbunjenost i strah u vrijeme krize.

Ostavite se populizma kojem pribjegavate u stanju panike, i rješavajte problem koji zaista imamo, da nemamo mogućnost oštro kažnjavati ljude poput Berberovića, zatvarati ih i naplaćivati im kazne koje će ih ostaviti bez imovine - napisao je Zuhrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.