open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Žuto upozorenje za područja Foče i Trebinja zbog jačih udara vjetra
Žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra izdato je za područja Foče i Trebinja.  
06.04.2020. u 08:17
get url
text

U ovim dijelovima zemlje očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat), posebno u južnom planinskom dijelu regije.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Na krajnjem sjevernu i sjeveroistoku Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od minus jedan do šest, na jugu od četiri do 10, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.

U Sarajevu vrijeme će biti sunčano. Jutarnja temperatura oko tri, a dnevna oko 17  stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od minus jedan do pet, na jugu od četiri do 10, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena. U srijedu vrijeme će biti sunčano. Jutarnja temperatura od minus jedan do pet, na jugu od četiri do devet, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena.

U četvrtak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu od pet do 10, a dnevna od 16 do 22 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.