open-navfaktor-logo
search
Mnogo promjena
Zvanično: Ovo je sastav BiH za meč protiv Španije
Selektor BiH Robert Prosinečki imao je velikih problema prilikom sastavljanja ekipe za ovu utakmicu
18.11.2018. u 19:40
get url
text

Fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i Španije odigrat će prijateljsku utakmicu na stadionu Las Palmasa (20.45 sati).

Španija nije uspjela plasirati se na "Final Four" Lige nacija koji će se održati u Portugalu naredne godine, ali je zadržala mjesto u A diviziji, gdje će u drugoj sezoni igrati i Zmajevi.

Španci su vezali dva poraza (Engleska, Hrvatska op.a.), dok bh. reprezentativci nisu izgubili u zadnjih devet mečeva. Pored toga, bh. tim nije primio pogodak u četiri uzastopna susreta.

Robert Prosinečki nizom od devet  utakmica bez poraza izjednačio se sa Safetom Sušićem, a ukoliko i večeras bh.tim ostane neporažen, to će biti novi rekord.

Selektor BiH Robert Prosinečki imao je velikih problema prilikom sastavljanja ekipe za ovu utakmicu. Zbog povreda u Las Palmas iz Beča nisu doputovali Pjanić i Vranješ, a na okupljanje nisu stigli Begović, Kolašinac, Todorović i Zakarić. Da stvar bude gora, na povredu se žalio i Šunjić.

BiH: Šehić, Bičakčić, Zukanović, Cimirot, Nastić, Gojak, Sarić, Bešić, Krunić, Višća, Džeko

Kod Španaca nema kapitena Sergija Ramosa.

Crvena furija i Zmajevi odigrali su sedam utakmica, a BiH nikada nije slavila. Špancima je pripalo pet duela, dok su dva susreta završena neriješenim rezultatom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.