open-navfaktor-logo
search
Neodgovornost
Zvijezda otišla u striptiz klub, ostali na šišanje: Odgođena utakmica NBA lige zbog kršenja Covid-protokola
Već drugog dana sezone odgođena je utakmica NBA lige između Houstona i Oklahoma Cityja.
24.12.2020. u 08:39
get url
text

Za prolongiranje meča "zaslužni" su zvijezda Houstona James Harden i nekolicina njegovih saigrača, koji su prekršili Covid-protokol.

Ovaj prvi, pokazuju snimci, završio je u jednom striptiz klubu. Pravdao se da je bio na zabavi kod prijateljice, ali tu objavu na Instagramu je brzo izbrisao.

Zbog pojavljivanja na javnom okupljanju bez poštivanja epidemioloških mjera, NBA liga je kaznila Hardena sa 50.000 dolara.

Hardenovo neodgovorno ponašanje nije jedini razlog odgode susreta. Njegovi saigrači otišli su na zajedničko šišanje i vratili se pozitivni na koronavirus.

John Wall, DeMarcus Cousins i Kenyon Martin Jr. bili su na šišanju u jednom stanu, nakon čega su se našli na popisu kontakata zaražene osobe.

Bez tog incidenta utakmica bi se igrala, samo bez Hardena.

- Tri igrača Rocketsa imala su pozitivne ili nejasne rezultate testova na koronavirus, a četiri druga igrača su u karantinu zbog kontakta s njima. Osim toga, James Harden nije na raspolaganju zbog kršenja Covid-protokola. Svi ostali igrači danas su testirani i svi su bili negativni. Houston ima i jednog povrijeđenog igrača, pa Rocketsi za utakmicu nemaju osam igrača potrebnih za odigravanje susreta protiv Thundera - objavila je NBA liga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.