open-navfaktor-logo
search
Na poziv Erdogana
Zvizdić će prisustvovati otvaranju najvećeg aerodroma na svijetu
Nizom manifestacija i ceremonijom otvorenja najvećeg aerodroma na svijetu Turska će sutra obilježiti 95. rođendan Republike
28.10.2018. u 15:13
get url
text

Na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prisustvovat će u ponedjeljak svečanoj ceremoniji otvaranja novog aerodroma koji će biti treći u Istanbulu, a najveći aerodrom u svijetu, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Nizom manifestacija i ceremonijom otvorenja najvećeg aerodroma na svijetu Turska će sutra obilježiti 95. rođendan Republike.

Nacionalni praznik Dan Republike u Turskoj se obilježava 29. oktobra u znak sjećanja na proglašenje Republike Turske iz 1923. godine. Republiku je proglasio vojskovođa Mustafa Kemal Ataturk, kojeg je Velika naroda skupština te zemlje potom izabrala za prvog predsjednika savremene Turske.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sutra će na Dan Republike svečano otvoriti novoizgrađeni aerodrom u Istanbulu. Riječ je o najvećem aerodromu na svijetu koji se prostire na površini od 76,5 miliona metara kvadratnih. Sutra će biti otvorena prva etapa aerodroma koji će u punom kapacitetu proraditi do 2023. godine kada će Turska proslaviti jubilarnu stotu godišnjicu Republike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.