VMBiH

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: S ponosom se sjećamo najboljih sinova i kćeri

Objavljeno: 15.04.2019. u 12:15

Danas je dan kada se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri Bosne i Hercegovine koji su časno i herojski odbranili suverenitet i nezavisnost naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, naveo je Zvizdić

Denis Zvizdić

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je, povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i 27. godišnjice njenog formiranja, čestitku svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanih borcima i svim patriotima koji su doprinijeli odbrani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

-Danas je dan kada se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri Bosne i Hercegovine koji su časno i herojski odbranili suverenitet i nezavisnost naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Bosne i Hercegovine kao cjelovite države ravnopravnih građana i naroda.

Na današnji dan, prije 27 godina, Odlukom Predsjedništva BiH formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine kao jedina legalna i legitimna vojna sila države RBiH, koja je u najtežim okolnostima barbarske agresije na našu domovinu, herojski odbranila ustavni poredak RBiH, ispisujući najčasnije stranice u hiljadugodišnjem periodu postojanja BiH.

S posebnim pijetetom i respektom sjećamo se šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, njihovih porodica, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i svih patriota koji su doprinijeli odbrani naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 15. april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine - stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH dr. Denisa Zvizdića, saopćilo je Vijeće ministara BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije