Zvizdić je istakao da zakon o nepokretnoj imovini predstavlja kršenje odluke OHR-a o zabrani raspolaganja državnom imovinom i da je direktno uperen protiv odluka Ustavnog suda BiH.

- Državna imovina je u svakoj zemlji izraz njenog suvereniteta i samo Bosna i Hercegovina može biti titular te imovine - naglasio je Zvizdić.

Magazinović je naveo da je zakon o zabrani zloupotrebe pojma genocid, koji je upućen u proceduru PSBiH, predložen s namjerom da ne bude usvojen kako bi poslužio kao alibi Miloradu Dodiku i politici koju predstavlja da nastave u svom naumu.

Podsjetio je da je po proglašenju "Inzkovog zakona" ponuđeno da se o njemu razgovara u PSBiH i da po potrebi bude dopunjen na šta nije bilo odgovora, a danas se pojavljuje "ova manipulacija Dodika koji se krije iza NSRS-a".

Po Kojovićevim riječima, prijedlog zakona o entitetskom VSTV-u predstavlja Dodikov pokušaj osnivanja svog pravosudnog sistema, što stvara odlične uslove za sve koji se žele baviti kriminalom.

Dodao je da isto važi i za entitetsku agenciju za lijekove jer se događa ogroman kriminal kada države kupuju lijekove sa esencijalnih listi.