Zvižduci za himnu BiH i ustaški pozdravi: Za delegata Galića nije bilo incidenata na Pecari

Objavljeno: 18.05.17 u 00:39

Široki Brijeg je osvajač Kupa BiH za sezonu 2016/17.

 

Širokobriježani su nakon boljeg izvođenja penala na Pecari pobijedili Sarajevo i izborili plasman u Evropu.

Navijači Sarajeva nisu prisustvovali u Širokom Brijegu, pa su se zato domaćini potrudili da naprave poseban ambijent.

Žestoko su izviždali himnu Bosne i Hercegovine, a tokom utakmice sa tribina su se čuli i ustaški pozdravi ''Za dom spremni''.


NK Široki Brijeg - FK Sarajevo / Skandiranje Za... by clipsbh

Iako se to sve jasno moglo čuti u TV prijenosu, za delegata utakmice Ivicu Galića iz Mostara nije ništa bilo sporno. Barem ako je suditi po njegovom izvještaju po okončanju utakmice.

-Organicacija utakmice u skladu sa Propozicijama BH Telecom Premijer lige BiH. Domaćin osigurao sve uvjete za sigurno odigravanje utakmice. Teren vidno obilježen i pripremljen za igru. Radni sastanak održan na vrijeme uz prisutnost svih službenih osoba i službi. Ovjerene spiskovi igrača (naglašeni igrači do 21.g. i stranci), sportske legitimacije i licence službenih osoba, dostavljene na vrijeme. Pregledom isti nije bilo primjedbi. Prije početka utakmice izvršena identifikacija igrača i nije bilo primjedbi. Incidenata nije bilo. Utakmici ispred N/F BiH. prisutna osoba za sigurnost gosp. Pušić Željko iz Mostara. Utakmica počela u zakazano vrijeme, uz minut šutnje za nastradale osobe u zrakoplovnoj nesreći u Mostaru. Utakmicu prenosila TV Arena. Doček gostiju i službenih osoba veoma korektan i prijateljski - iznio je Galić svoje zapažanje u zapisniku utakmice.

Na Pecari je prisustvovao i sam vrh Nogometnog saveza BiH.