open-navfaktor-logo
search
U društvu velikana
Zvjezdan Misimović uvršten među najveće greške: Za koji klub je bio prebucmast?
U prošlosti su fudbaleri, koji su kasnije postali velike zvijezde i obilježili fudbalske epohe, bili jako blizu transfera u druge klubove.
15.04.2020. u 12:53
get url
text

I dok FIFA razmišlja o eventualnom uvođenju trećeg prijelaznog roka, poznati portal za fudbalske transfere i analizu fudbalskog tržišta Transfermarkt.de sačinio je listu fudbalera koji su bili jako blizu prelaska u druge klubove.

Spomenuti portal sačinio je listu koji su bili jako blizu potpisa, no klubovi na kraju nisu realizovali taj posao

Tako Transfermarkt.de kao jednu od najvećih propuštenih prilika navodi "grešku" Werdera koji je 1997. godine propustio realizovati transfer Andriya Shevchenka.

Na listi veliki "propusta" nalazi se i jedan bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine. Riječ je o Zvjezdanu Misimoviću, kojeg je HSV propustio angažovati 2000. godine kada je još bio član drugog tima Bayerna.

- Bayern II, Bochum, Nürnberg, Wolfsburg - prvak Njemačke. Tako je tekla bundesligaška karijere Zvjezdana Misimovića. No početkom ovog stoljeća mogla je krenuti sasvim drugim pravcem. Playmaker želio je u HSV, no tim iz Hamburga je na kraju odustao - Misimović je bio prebucmast. Greška? - navodi Transfermarkt u opisu Misketovog "slučaja".

Misimović društvo među "velikim greškama" prave fudbalski velikani kao što su Pele, Platini, ali i brojna druga imena koja su kasnije stekla fudbalsku slavu.

Kompletnu listu pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.