open-navfaktor-logo
search
Smanjiti kretanje
ZZOKS: Unaprijeđen postupak izdavanja recepata za enteralnu prehranu i bezglutensko brašno
Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, putem integralnog informacionog sistema Zavoda, inovirao je i unaprijedio postupak izdavanja odgovarajućih recepata, a koji će se od sada izdavati elektronskim putem za nekoliko stotina korisnika programskih lijekova enteralne prehrane za odrasle i bezglutenskog brašna.
16.04.2020. u 15:40
get url
text

Uvedeni noviteti će smanjiti nepotrebno kretanje osiguranika i fizičke posjete KCUS-u, a sve u cilju njihove zaštite u vremenu pandemije i pružanja redovne, pravovremene i efikasne usluge, saopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. 

Osiguranici koji su korisnici navedenih programa, upućeni su u ugovorne apoteke potpisnice protokola o posebnim programima, a radi realizacije svojih elektronskih recepata koji će biti dostupni u sklopu aplikacije eApoteka. Recepti su generisani u redovnom vremenskom intervalu od 30 dana od datuma realizacije posljednjeg pisanog recepta. 

U narednom periodu, Zavod će se potruditi da na isti ili na sličan način, unaprijedi postupak izdavanja recepata i za druge posebne programe.

Osiguranici se pozivaju da poštuju preporuke struke i kriznih štabova, a Zavod će nastaviti iznalaziti nove modalitete za olakšavanje svih procedura iz svoje nadležnosti, ali i proširiti obim prava osiguranika, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.