open-navfaktor-logo
search
Tragikomična press konferencija
Amidžić o kolegi: Konaković je, izgleda, zaista imao veze sa šefom narkokartela, čini se da se naduvao
AUTOR: RTRS
26.04.2024. u 14:11
get url
text
Srđan Amidžić
Srđan Amidžić
Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Srđan Amidžić reagovao je na jučerašnje izjave svog kolege, ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.
Podsjetimo, Konaković je tokom press konferencije kazao, između ostalog, da mu aferu s narkokartelom "Tito i Dino" i ulogu u akciji "Black tie 2" (Crna kravata) pakuju mnogi, pa i predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i čelnik Srbije Aleksandar Vučić.  
- Pokušao sam racionalno da objasnim sebi konferenciju za novinare i izjave Elmedina Konakovića. I jedino moje racionalno objašnjenje jeste da je Konaković, izgleda, stvarno imao veze sa šefom narkokartela i da je koristio psihoaktivne supstance. I da budem baš brutalan, i ono kako naš narod kaže, da se naduvao. S te strane je uspio da poveže nas iz RS-a sa dešavanjima u Federaciji BiH - kazao je Amidžić za RTRS
To je, jednostavno, jedna suluda ideja, tvrdi Amidžić.
- Ovo je, hajde da kažem, malo šaljiviji dio. S druge strane, ne razumijem kakva je to Federalna uprava policije ukoliko mi iz RS-a možemo upravljati njom. Ovo je bila tragikomična press konferencija - kazao je Amidžić. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.