open-navfaktor-logo
search
Hrvatski šef diplomatije
Grlić Radman: Plenković postupio državnički, Komšić je uhljeb i uzurpator
Željko Komšić je uhljeb i uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, a hrvatski premijer Andrej Plenković postupio je državnički jer se s njime nije htio sastati prilikom posjeta Sarajevu, poručio je u srijedu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.
24.01.2024. u 16:59
get url
text

VEZANI TEKST - Konaković: Ne slažem s tim da mi biramo Hrvatima člana Predsjedništva, to pitanje izbora je imperativno

- Komšiću nije stalo apsolutno ni do čega osim do vlastitoga ugodnog mjesta. Komšić je tipični primjer jednog uhljeba, uzurpatora na štetu hrvatskog naroda u BiH - kazao je Grlić Radman novinarima u Zagrebu, prenosi Hina. 

- On bi trebao imati toliko morala i upitati se kako može dozvoliti sebi da bude uzurpator mjesta koje mu ne pripada - kazao je Grlić Radman, dodavši da se "za evropsku perspektivu BiH bori Plenković i hrvatska vlada, dok Komšić još uvijek živi u starim obrascima upravljanja bivše države i nije mu stalo do evropske perspektive".

- Plenković je postupio državnički jer upravo je time i pokazao poštovanje prema hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. Svaki službeni susret s Komšićem upravo bi pokazao da se Hrvatska ne drži duha i slova dejtonskog sporazuma - dodao je.

VEZANI TEKST - Plenković o diplomatskom incidentu u Sarajevu: Dobro je da se to danas desilo...

Grlić Radman je odbacio kritike da Plenković ne poštuje institucije Bosne i Hercegovine, navevši za primjer da je primio u Zagrebu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i članicu Predsjedništva Željku Cvijanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.