open-navfaktor-logo
search
Prekid nakon žestoke rasprave
Haos na sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo: Đozo tvrdi da mu je Mandić opsovao mrtvu majku
Faktor
28.03.2024. u 23:35
get url
text
FOTO: Screenshot/Općina Centar / Sejad Đozo i Srđan Mandić
FOTO: Screenshot/Općina Centar / Sejad Đozo i Srđan Mandić
Sjednica Općinskog vijeća Centar u Sarajevu prekinuta je i bit će nastavljena u petak u 10 sati, nakon što je došlo do žestoke rasprave, a predsjedavajući Vijeća je ustvrdio da mu je "opsovana majka mrtva". Iz rasprave, pri kraju snimka sjednice, otprilike od 4:47:00, se dalo naslutiti da mu je psovao načelnik Srđan Mandić.
Počelo je tako što je vijećnik Jasmin Ademović tražio da budu dostavljeni kriteriji prema kojim su izabrana udruženja kojima bi novac bio dodijeljen.
Načelnik Općine Srđan Mandić sa govornice je kazao da ni ranije nisu dostavljani kriteriji za raspodjelu novca udruženjima.
- Kad vam odgovara može sve, kad vam ne odgovara, onda se pridržavate pravila. Preraspodijelili ste toliki novac bez ikakvih kriterija, ali vi na to imate pravo - ironičan je bio Mandić.
U jednom trenutku došlo je do galame, a Mandić je kazao: "Nećete me prekinuti".
Predsjedavajući Đozo je reagirao i kazao načelniku da se ne može na taj način obraćati vijećniku te je napravio petominutnu pauzu.
Poslije pauze Đozo je kazao da "ovo nije ulica" i ustvrdio da mu je "opsovana mrtva majka" te je rekao da prekida sjednicu i da saziva hitni kolegij Vijeća.
Vijećnik Alen Girt mu je upao u riječ govoreći da mu nije opsovana majka: "On tvrdi da nije, vi tvrdite da jeste".
- Dobro, nek' saziva lokalne medije i nek' piše inače što piše. Sazivam hitni kolegij i prekidam sjednicu pola sata. Izvinjavam se svima prisutnima, nisam imao namjeru ovako da reagujem, ali ponašanje nekih u sali je prešlo sve granice, od poziva na tuču, psovanja - kazao je Đozo dodajući na kraju da je sjednica prekinuta i da će biti nastavljena sutra u 10 sati.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.