open-navfaktor-logo
search
Opozicija vs. Dodik
U Banjoj Luci sve napetije, Lukač poručuje: Nadam se da niko neće ulicom i silom preuzeti vlast u RS-u
Svoja politička prava svi mogu da ostvare u skladu sa zakonom, da dokažu da su bili u pravu, da su pobjednici izbora, ali ne smije se desiti da na bilo koji način bude narušen mir u Republici Srpskoj i sigurnost naših građana, rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.
21.10.2022. u 11:30
get url
text

- S obzirom na moguća incidentna dešavanja moramo da budemo spremni i uvijek smo spremni na prvom mjestu da zaštitimo građane Republike Srpske, njihovu imovinu, naš miran život u Republici Srpskoj - rekao je Lukač.

Istakao je da se nada da neće biti nekih organizovanih incidenata koji bi, kako je rekao, na neki način narušili javni red i mir.

- Policija će svakako u skladu sa svojim ovlaštenjima adekvatno da odgovori i da sankcioniše sve one koji to pokušaju da urade - kazao je Lukač i dodao da se nada da niko ni na koji način neće pokušati ulicom ili nekom silom da preuzima vlast u Republici Srpskoj.

Smatra da to nije nikome potrebno i nada se da se to neće desiti.

- Ali ko god pokuša na bilo koji način silom da radi, policija će adekvatno da odgovori i spriječi bilo kakav pokušaj provođenja sile od bilo čije strane na teritoriji Republike Srpske. Naš jedini mir je cilj i sigurnost građana, a sve ostalo treba da ide u skladu sa zakonskim procedurama - istakao je Lukač za RTRS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.