open-navfaktor-logo
search
Ko su učesnici sukoba
Sve češće masovne tuče, ko se obračunava u Sarajevu, komesar policije Hajdarević poručuje: Situacija je pod kontrolom
Kako nezvanično saznajemo iz policijskih struktura, navijači su napali nekoliko osoba u automobilu prilikom izlaska sa parkinga tržnog centra. Napadnuti mladići navodno nisu dio navijačkih struktura
AUTOR: Autor: Am. S.
17.04.2024. u 07:35
get url
text
Posljednja tuča bila je kod SCC-a
Posljednja tuča bila je kod SCC-a
Sukob u centru Sarajeva do kojeg je došlo u ponedjeljak veče u blizini tržnog centra SCC samo je još jedana u nizu masovnih tuča koje se u posljednjih godinu dana sve češće dešavaju.
Bilježimo tako masovne tuče i na autoputu kod Visokog, na Koševu, Dolac Malti, Dobrinji, kod Pozorišta Mladih, parku At Mejdan na Bistriku...
Policija je, doduše, spriječila jedan od sukoba. Onaj u sarajevskom naselju Grbavica kada su pripadnici navijačke grupe Horde zla pokušale da se obračunaju sa Manijacima 3. marta ove godine.
Kao i do sada, tako i u ponedjeljak, policija uglavnom daje šture informacije o ovim incidentima. Tek za pojedine od njih i zvanično je potvrđeno kako se radi o sukobu navijačkih grupa.
U javnosti se spekuliše kako je i događaj kod SCC-a još jedan od navijačkih sukoba. Međutim, niko od nadležnih organa za sada nije želio to potvrditi niti demantovati.
Kako nezvanično saznajemo iz policijskih struktura, navijači su napali nekoliko osoba u automobilu prilikom izlaska sa parkinga tržnog centra. Napadnuti mladići navodno nisu dio navijačkih struktura.
Admir Katica i Fatmir Hajdarević
FOTO: Faktor
Kontaktirali smo komesara policije Kantona Sarajevo Fatmira Hajdarevića te ga upitali da li ima informacije ko je konkretno učestvovao u sinoćnjem sukobu.
- Naravno da imam informacije, ali sve informacije koje smo mogli podijeliti, Mersiha Novalić je saopćila kao portparol. Ja toliko mogu oko toga reći. Ne bih dalje da ugrozim istragu.
Ja razumijem medije da žele informacije, ali morate i vi razumijeti nas. Dok istraga traje, ne možemo davati kompletne informacije. Kad se istraga završi, možete dobiti kompletne informacije bez ikakvih problema ukoliko ne ugrožavaju krivični proces. Nismo zatvoreni za medije, ali morate shvatiti i vi nas isto kao što mi shvatamo da vi tražite informaciju. To je sasvim normalno – kazao nam je Hajdarević.
Na našu konstataciju da informacije ne traže samo mediji, kako na to gleda Hajdarević, već građani KS, on je ponovio kako je već saopćeno ono što su mogli podijeliti.
Od komesara policije zatražili smo i komentar na sigurnosnu situaciju u KS, mimo statistike kojom nas vladajuća struktura već mjesecima obasipa.
- Vidite, molim Vas, šta želite da čujete od mene? Policija radi svoj posao. Situacija je pod kontrolom. Toliko – poručuje Hajdarević.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.